Nyári TBR- 5 könyv, amit el szeretnék olvasni a nyáron

Végre beköszöntött a nyár, letudtam az érettségiket is, így ezen a nyáron már csak az olvasásra kell koncentrálnom. Idén nyáron elég sok könyvet szeretnék elolvasni, a legtöbb már évek óta a 
tbr listámon van, így ideje végre elolvasni őket. 

Az első könyv, amit mindenképp el szeretnék olvasni Angie Thomas The Hate U Give című könyve.

FülszövegA ​tizenhat éves, színes bőrű Starr kettős életet él: az egyik világa a gettó, ahol felnőtt, a másik pedig a menő, külvárosi elitgimi. A két élete közti egyensúly akkor bomlik meg, amikor Starr szemtanújává válik, ahogy legjobb barátját, a fegyvertelen Khalilt lelövi egy rendőr. Minden, amit Starr ezek után mond, felhasználható ellene: tönkreteheti a helyet, ahol él, önmagára és szeretett családjára is veszélyt jelent.
A történetet a Black Lives Matter-mozgalom inspirálta, amely az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzd. Ebben az izgalmas és erőteljes regényben megismerhetünk egy fiatal lányt, aki pontosan ezért harcol.


Már biztosan tudjátok, hogy mi történt Amerikában. Ez a könyv már régóta kívánságlistás, júniusban pedig mindenképp szeretném beszerezni.


A másik kívánságlistás könyv Sarah J. Maas The House of Earth and Blood c. kötete.
Őszintén szólva nem sokat tudok erről a könyvről, de Sarah J. Maas csak jót írhat, nem? A történet főszereplője Bryce, aki egy félig ember, félig tündér lány, aki egy gyilkossági nyomozás kellős közepén találja magát egy Hunt nevű bukott angyallal. (Nyugodtan javítsatok ki ha hülyeséget írok.) 






A Percy Jackson sorozatot biztosan nem kell senkinek sem bemutatnom. Mivel hamarosan adaptációt is kapnak a rajongók a könyvekhez, így a sorozat előtt én is szeretném elolvasni az össze könyvet. 
FülszövegA tizenkét éves Percy Jacksont eltanácsolják az iskolából. Megint.
Bármennyire igyekszik, úgy tűnik, képtelen távol tartani magától a bajt. De tényleg szó nélkül végig kell néznie, ahogy egy kötekedő kölyök molesztálja a legjobb barátját? Tényleg nem szabad megvédenie magát az algebratanárnővel szemben, amikor az szörnyeteggé változik és meg akarja ölni?
Természetesen senki nem hisz Percynek a szörny-incidenssel kapcsolatban; abban sem biztos, hogy magának hisz. Egészen addig, míg a Minótaurusz be nem kergeti a nyári táborba.
Hirtelen mitikus lények járkálnak ki-be a lakokba és Percy görög mitológia könyve megelevenedik. Rájön, hogy az olimposzi istenek a huszonegyedik században is élnek. Sőt, ami ennél is rosszabb, felbosszantotta őket: Zeusz villámát ellopták, és Percy az első számú gyanúsított.
Percynek mindössze tíz napja van arra, hogy megtalálja és visszaadja a Zeusztól ellopott holmit, és békét teremtsen a háborúságban álló Olimposzon.


A negyedik könyv az Árnyék és Csont. A Hat varjú a tavalyi évem egyik kedvenc könyve lett, így nagyon izgatott vagyok, hogy a Grisa trilógiát is elolvashassam. Hallottam már róla hideget-meleget, de szerintem nagyon izgalmas lesz, szóval kíváncsian várom.

FülszövegAlina ​Starkova sosem várt túl sokat az élettől. A határháborúk során elveszítette a szüleit. Árvaként csupán egyvalakire számíthatott. Egy másik kis földönfutóra, Malra, a legjobb barátjára. Ám mostanra már rá sem számíthatott. Mindkettőjüket besorozták hazájuk, Ravka anyácska hadseregébe. A két fiatalnak életveszélyes küldetésre kell indulnia az Árnyzónába. Ezen az iszonyatos helyen a földöntúli sötétség az úr, ahol valósággal hemzsegnek az emberevő szörnyetegek. Amikor támadás éri a katonai konvojukat, mindannyiuk élete veszélybe kerül. Ám Alina ekkor olyan titokzatos erőnek adja tanújelét, amiről mindaddig még ő sem tudott. A csodálatos megmenekülés kiszakítja a hétköznapok világából.. . Meg sem áll a fővárosig, az uralkodó udvaráig, ahol az árva lány is a Grisa testvériség tagja lesz. Vezetőjük, a titokzatos Kom úr úgy véli, Alina az, akire oly régóta vár Ravka sokat szenvedett népe. A legfőbb varázsló szerint az Alinában rejtőző erő képes lesz elpusztítani az Árnyzónát. A cári udvar fényűző forgatagában sokan Kom úr új kegyeltjének tartják a lányt, aki csak nehezen tud beilleszkedni Mal nélkül. Miközben hazája egyre nagyobb veszélybe kerül, feltárul előtte egy hajmeresztő összeesküvés. Dönteni kell. Szembeszáll a birodalom leghatalmasabb nagyuraival? Egyedül a múltja mentheti meg… hogy Alina megmenthesse a jövőt.


Az utolsó könyv, ami felkerült a nyári TBR listámra, az nem más, mint a Csontváros. Már évek óta rajta van a várólistámon, konkrétan 8 éve. Valahogy soha nem sikerült beszerezni és elolvasni ezt a sorozatot, de most már tényleg úgy érzem ideje adni egy esélyt ennek a világnak, aztán lesz, ami lesz.

Fülszöveg
Gyilkosság ​tanúja lesz – a tizenöt éves Clary Fray aligha számít erre, amikor elindul a Pandemonium nevű New York-i klubba. Az elkövetők: három, különös tetoválásokkal borított és bizarr fegyverekkel hadonászó tinédzser.

A holttest aztán eltűnik a semmibe. Nehéz kihívni a rendőrséget, ha a gyilkosok mindenki más számára láthatatlanok, és semmi, még egy vércsepp sem bizonyítja, hogy egy fiú meghalt. De fiú volt-e az áldozat egyáltalán?

Így találkozik Clary először az Árnyvadászokkal, akik azért küzdenek, hogy megszabadítsák a földet a démonoktól. Közülük való az angyali külseje ellenére igazi bunkó módjára viselkedő Jace is. Clary egyetlen nappal később, akarata ellenére már bele is csöppen Jace világába: édesanyja eltűnik, őt magát pedig megtámadja egy démon. De miért érdekelne egy démont két olyan hétköznapi mondi, mint Clary és az édesanyja? És hogyan tett szert Clary egyszer csak a Látásra?
Az Árnyvadászok tudni akarják…


Hát, ennyi is lenne az én kis TBR listám. Ezeken kívül természetesen még rengeteg könyvet szeretnék elolvasni, valamint szívesen olvasom a ti listátokat is, ha meg szeretnétek osztani.:)




(A képek és a könyvek fülszövegei  moly.hu-ról vannak.)










Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszintén #3: Online oktatás

Karácsonyi Kedvencek- Top5 kedvenc könyvsorozatom