Őszintén #3: Online oktatás

Először érdekesnek hangzott ez az egész online oktatás dolog, aztán a hét végére elegem lett belőle.
   Végzős vagyok, idén érettségizem (remélhetőleg). Egy egészségügyi szakgimnáziumba járok, ahol a tanárok 85%-a nyugdíjas korú.
Március 15.-én, amikor bejelentették az online oktatást nagyon megijedtünk, de azért pozitívan álltunk a dologhoz. Hétfőn és kedden még semmit nem csináltunk, mivel a tanárok próbálták kitalálni, hogyan kell használni az internetet. Addig mi türelmesen vártunk.
Szerdától kezdve már azért kicsit jobb volt a helyzet, kaptunk tanulnivalót, feladatokat, néhány óránk még meg is volt tartva Skype és Discord segítségével.
Aztán valamitől bekattantak a tanárok és az iskolában leadott anyagok többszörösét kezdték kiadni, annyi házit kaptunk, hogy a Kréta teljesen összeomlott, egy napig használhatatlan volt. 
   Szóval az én osztályomnak nem jött be ez az online oktatás, de igyekszünk mi is alkalmazkodni. Jobb, mintha nem tudnánk tanulni.
   Ez a vírus sok mindenkitől elvett sok mindent. Tőlünk végzősöktől elvette az utolsó együtt tölthető hónapokat, az ismétlésre és a nehezebb anyagok gyakorlására szánható időt és a tanárainkkal való személyes kontaktot. 
Idén érettségizem, de attól félek, hogy elhalasztják az érettségit. 
Egy hónap múlva lenne a ballagásom, amire nagyon készültünk a barátaimmal, de most már biztos vagyok benne, hogy nem lesz megtartva. 
  Ennek ellenére ez az iskolaszünet sok mindenre ráébresztett. 
Például, hogy mennyire hálás vagyok a családomért, akik mind egészségesek és biztonságban vannak. Hogy milyen csodás barátaim és osztálytársaim vannak, akik mintha mindig olvasnának a gondolataimban és amikor éppen elkezdenék negatívan gondolkodni, ők felvidítanak és megnevettetnek. Hálás vagyok a bookstagram közösségnek, akik mindig erőt adnak, hogy folytassam, amit éppen csinálok, legyek pozitív, nem vagyok egyedül és ezen is túl leszünk.
   Együtt.
Mert máshogy nem fog menni. 
Szóval, mindenkinek aki az online oktatással szenved, kitartást. Tudom, hogy együtt ezt is átvészeljük.
Utána talán még örülni is fogunk, hogy az osztályfőnők kiabál velünk, hogy a matek tanár megint túl sok házit adott fel. 

Vigyázzatok magatokra! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyári TBR- 5 könyv, amit el szeretnék olvasni a nyáron

Karácsonyi Kedvencek- Top5 kedvenc könyvsorozatom